Derfor byttet vi fra ozon til Sterex

Publisert på

Med ny plasmateknologi blir du kvitt ubehagelig lukt og bakterier. Les mer om våre banebrytende tørkeløsninger og hvorfor disse er uunnværlige på arbeidsplassen!


I mer enn 10 år har vi benyttet oss av ozon i våre tørkeskap, men nå leveres alle våre løsninger med Sterex plasmateknologi som fjerner bakterier, virus og ubehagelig lukt. Sterex har vist seg å være enda mer effektivt og unngår skade på tekstiler, gummi, neopren og andre materialer. I tillegg er det verdt å understreke at Sterex ikke utgjør noen fare for verken mennesker eller dyr. 


Slik fungerer Sterex

Enkelt forklart, kan denne komplekse prosessen beskrives på følgende måte: 

Luft blir ladet ved hjelp av en elektronisk kontrollert elektrode med høy spenning som er bygget inn ved selve viften, enten det er et skap eller en åpen løsning, for å skape Hydroksyl Radikaler (OH-). 

Denne blandingen desinfiserer svært effektivt både i luften, men også på overflater og tekstiler. Systemet er vedlikeholdsfritt og er fri for kjemiske tilsetninger. Så lenge skapet har strøm vil Sterex fungere!


Med en desinfeksjon opptil 99,9% og helt uten bruk av giftig eller miljøskadelig kjemi, er det ingen helserisiko når du tar i bruk våre tørkeløsninger.


Hva er Hydroksyl?

Hydroksyl (HO) er naturlige frie radikaler som har vært i hele atmosfæren i all tid. Hydroksyl skapes i atmosfæren når solens ultrafiolette lys reagerer med oksygen, ozon og vanndamp.

Når vann tar opp ultrafiolett lys, fører det til tap av et hydrogenatom og dette skaper

Hydroksyl (HO). Hydroksyl er det naturligere «vaskemiddelet» som finnes i luften. Det skaper en strøm av andre frie radikaler og oksidanter som også renser luften. Det bryter ned biologiske og ikke biologiske forbindelser og holder luften «ren». Det dreper sykdomsfremkallende partikler i luften og i porøse materialer og overflater. Dermed blir lukten borte!


Aktivert oksygen skiller et hydrogenatom fra H2O (vann) og skaper HO

(H2O er den kjemiske formelen for vann, som betyr at hvert av dets molekyler inneholder ett oksygen og to hydrogenatom).


Hydroksyl er mye mer aggressiv, potent og virkningsfull enn ozon og derfor tilbyr vi nå tørkeløsninger som benytter Sterex.